EN HR
  • 28.srpanj

    Kraj srpnja uz pregršt filmova na programu!

    Srpanj završavamo kako smo ga i započeli: s nizom filmskih poslastica! Ovaj će tjedan, naime, ponovno obilježiti dvadesetak biranih filmskih naslova iz protekle sezone u okviru ciklusa 'Propustili ste, pogledajte!'. U nastavku pročitajte što će ovoga tjedna cirkulirati našim repertoarom!

     

    Tjedan započinjemo upečatljivom i jedinstvenom španjolskom verzijom čuvene bajke o 'Snjeguljici' te filmom francuskog redatelja Françoisa Ozona 'Mlada i lijepa', a nastavljamo s 'Nultim teoremom' Terryja Gilliama i još jednim Ozonovim filmom: 'U kući'!

     

    Belgijsko ostvarenje Joachima Lafossea - 'Izbezumljenost' - uvest će nas u kompleksnu obiteljsku priču koja će kulminirati tragičnim događajem te nas ostaviti u razmišljanju o tome na kome doista leži krivica za zastrašujući zločin. 'U procvatu' će nas pak odvesti u post-sovjetsku Gruziju, gdje ćemo upoznati dvije četrnaestogodišnje prijateljice u trenutku njihovog naglog ulaska u svijet odraslih.

     

    Posljednji dan srpnja na programu će se naći dva domaća dokumentarca ('Gangster te voli' i 'Moj zanat'), te dva filma koja su nesumnjivo obilježila proteklu filmsku godinu: 'Velika ljepota' (dobitnik ovogodišnjeg Oscara u kategoriji stranog filma) te 'Adelin život' (prošlogodišnji dobitnik nekoliko nagrada Filmskog festivala u Cannesu, uključujući i onu za najboljeg redatelja i najbolje glumice).

     

    U prvim danima kolovoza moći ćete pogledati priču o jednoj od najutjecajnijih političkih teoretičarki prošloga stoljeća, 'Hanni Arendt', kao i film 'Ona' o čovjeku koji se zaljubi u napredni operativni sustav, tj. samostalnu umjetnu inteligenciju s neobično ugodnim ženskim glasom. Njima se na repertoaru pridružuje i 'Prošlost', novi film oskarovca Asghara Farhadija ('Nader i Simin se rastaju') koji će vas uvesti u kompleksnu obiteljsku dramu i složene međuodnose između prošlih i sadašnjih događaja, film kultnog redatelja Jima Jarmuscha 'Samo ljubavnici preživljavaju' s Tildom Swinton u glavnoj ulozi i posljednji dio ljubavne trilogije Richardla Linklatera o Celine i Jessiju - 'Prije ponoći'. Tu su i 'Pieta' velikog korejskog redatelja Kim Ki-Duka te indijski film 'Pogrešna dostava', koji će vam (kroz zanimljivu ljubavnu priču o slučajnom upoznavanju dvoje stranaca) zasigurno prilično dobro dočarati okuse i mirise indijske kuhinje.

     

    Nedjelju ćete pak moći provesti uz 'Jasmine French', najnoviji u nizu živopisnih filmskih likova Woodyja Allena, uspješnu francusku komediju 'Mamin dečkić', ljubavnu dramu obilježenu melodijama bluegrass glazbe - 'Alabamu Monroe', ili pak uz 'Imigranticu', film o Poljakinji (u glumačkoj interpretaciji Marion Cotillard) koja 1921. emigrira u New York sa željom da ostvari 'američki san'.

     

    U sklopu Kina Bibijada, ovog će tjedna najmlađa publika moći pogledati dva domaća filma, snimljena prema romanima o jednom od naših najpoznatijih literarnih dječjih junaka, dječaku Koku! 'Koko i duhovi' na rasporedu je u srijedu 30.7. u 17 h, dok 'Zagonetnog dječaka' prikazujemo u nedjelju 3.8., u istom terminu.

     

    Ulaznice za projekcije iz ljetnog ciklusa Kina Bibijada su besplatne i preuzimaju se prije početka projekcija na blagajni kina koja, podsjećamo, od prošloga tjedna radi prema ljetnom radnom vremenu. Ulaznice za filmove iz ciklusa 'Propustili ste, pogledajte' prodaju se po redovnoj cijeni na blagajni kina, a možete ih prethodno i rezervirati putem naše web stranice (klikom na link 'rezerviraj' kraj naslova filma u rasporedu).