EN HR
  • 13.veljača

    'Lady Bird' na programu

    Feelgood komedija sezone 'Lady Bird' sa sjajnim Saoirse Ronan i Laurie Metcalf u glavnim ulogama majke i kćeri stigla je u kino! Šarmantna priča o neprilagođenoj tinejdžerki dobrodošlo je osvježenje jednog od glavnih lajtmotiva filmske industrije.

     

    Christine "Lady Bird" MacPherson umjetnički je nastrojena autsajderica koja čezne za pustolovinom izvan katoličke srednje škole u Sacramentu, gdje živi s majkom Marion. Njihov je odnos turbulentan, dinamičan i prvenstveno kompliciran. Pratimo kako se Lady Bird prvi put zaljubljuje, sudjeluje u kazališnoj predstavi i odlučuje koji će koledž upisati.

     

    Debitantski film glumice Grete Gerwig najbolje je ocijenjen film svih vremena na Rotten Tomatoes, a mnogi kritičari proglašavaju ga jednim od najboljih filmova o odrastanju ikad snimljenim. Uz brojna priznanja 'Lady Bird' je osvojio dva Zlatna globusa, te je nominiran za čak pet Oscara (najbolji film, režija, originalni scenarij, glavna i sporedna ženska uloga).

     

    Osim sjajnih glavnih glumica, Saoirse Ronan i Laurie Metcalf, u jednoj od sporednih uloga pojavljuje se i talentirani mladi glumac Timothée Chalamet (nominiran za Oscara za svoju izvedbu u erotičnoj drami 'Skrivena ljubav') kao zločesti dečko s kojim Lady Bird flertuje.