EN HR
  • 23.studeni

    Međunarodni skup o postmedijskim umjetničkim praksama!

    Pozivamo vas da se pridružite međunarodnom skupu 'Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje', koji će se održati u dvorani Müller, 28. i 29. studenog.

     

    Ovaj znanstvenostručni skup predstavlja svojevrsnu međunarodnu platformu znanja, koja se održava u suradnji Akademije likovnih umjetnosti i Instituta za povijest umjetnosti iz Zagreba. U dijalogu i kroz suradnju stručnjaka koji djeluju u raznim institucijama i/ili izvan njih (znanstveni instituti, visoko obrazovanje, umjetničke akademije, muzejska i galerijska djelatnost, NGO, nezavisni kustosi i istraživači, umjetnici, kritičari) istražit će se značajne postmedijske umjetničke pojave koje su obilježile posljednjih pedesetak godina na prostoru Srednje i Jugoistočne Europe.

     

    Gosti predavači su: Ryszard Wasko, Reinhard Braun, Dalibor Martinis, Krešimir Purgar, Liesbeth Decan, Katarzyna Kozyra, Ivana Keser Battista, Fabio Cavallucci, Bojan Mucko, Falk Messerschmidt, Igor Španjol i Tanja Vrvilo.

     

    Projekt organiziraju Sandra Križić Roban (Institut za povijest umjetnosti) i Leonida Kovač (Akademija likovnih umjetnosti).