EN HR
  • 29.rujan

    Novi naslovi na redovnom programu

    Od utorka, 29. rujna dva nova naslova dio su našeg redovnog repertoara: francusko ostvarenje 'Marguerite' i nagrađivani islandski film 'Vrapci'

     

    Film 'Marguerite' temeljen je na istinitoj sudbini američke dive Florence Foster Jenkins, a prati priču o imućnoj pariškoj udovici Marguerite Dumont koja je čitav život podredila svojoj strasti: ona, naime, obožava pjevati, ali nema sluha. U glavnoj je ulozi Catherine Frot, nagrađena za ovu ulogu glavnim francuskim filmskim priznanjem, nagradom César. 

     

    'Vrapci', divan i dirljiv film o ne tako lijepoj temi priča je o odrastanju u čijem je središtu šesnaestogodišnji Ari. Nakon što mu majka otputuje u Angolu s novim mužem, Ari je prisiljen preseliti se iz Reykjavika ocu na Westfjord, najslabije naseljeni i najhladniji dio Islanda - mjesto za koje kažu da ima više vodopada neko ljudi.

    Film je snimljen s manjinskom hrvatskom i danskom koprodukcijom, a od premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu nanizao je impresivan broj priznanja, među kojima su i glavne nagrade Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu te u Varšavi (u konkurenciji debitantskih filmova), a dobitnik je i ovogodišnje pulske Zlatne arene u kategoriji manjinske koprodukcije.