EN HR
  • 7.rujan

    Novi naslovi u Kinu Bibijada!

    Ljeto u kinu Bibijada završilo je izložbom dječjih radova i pretpremijernom projekcijom filma Dan kada je moj otac postao grm. Hvala svim posjetiteljima koji su se tijekom ljetnih praznika družili s nama na projekcijama, radionicama filmske kritike te svima koji su u našim filmovima pronašli inspiraciju i nacrtali nam ono što ih se najviše dojmilo.

     

    S početkom školske godine počinje i naša nova kino sezona koja nam na filmski program donosi dva nova naslova, a to su pobjednik KinoKino Festivala, nizozemski film Dan kada je moj otac postao grm i češki animirani film Pat i Mat na filmu (A je to).

     

    Pat i Mat na filmu počinju se prikazivati 10. rujna, a donose priču o jako popularnim nespretnim majstorima koji se prvi puta pojavljuju na velikom platnu. Na tavanu imaju kutiju punu filmova i projektor ispod stepenica pa će svojim obožavateljima rado prikazati svoje dogodovštine. No ne bi oni bili oni kad pritom ne bi upali u milijun neprilika. Ovaj put se suočavaju s podmuklim kaktusom i suhim drvetom te odlučuju “osvježiti” svoj dom originalnim građevinskim rješenjima. A budući da živimo u 21. stoljeću, u kojem se na sve strane propagira zdrav život, Pat i Mat pokušavaju biti fit i vježbaju na sobnom biciklu. Hoće li im sve to poći za rukom? Film je namijenjen svim uzrastima i nema dijaloga.


    Od 14. rujna možete pogledati i Dan kada je moj otac postao grm. Snimljen prema romanu nagrađivanog autora Joke van Leeuwena, film prenosi priču o ratu iz perspektive desetogodišnje djevojčice čiji je tata najbolji slastičar u gradu.  Otac svaki dan priprema kolače i slastice najrazličitijih vrsta i njihov život prepun je radosti i čokolade. No jednoga dana izbija rat i Todin otac odlazi na bojište, a brigu o djevojčici preuzima baka koja je potajno šalje preko granice gdje živi njezina majka. Ipak, planovi propadaju i Toda je prepuštena sama sebi. Vedra i snalažljiva kakva je, Toda na opasnom putu sklapa važna prijateljstva i uspješno se snalazi u neobičnim i zahtjevnim situacijama. Film je namijenjen uzrastu 8+, a prikazujemo ga s hrvatskim podnaslovima.


    Ulaznice za projekcije Kina Bibijada možete kupiti putem web stranice ili na blagajni kina Europa po cijeni od 25 kuna.

     

    Vidimo se u kinu!