EN HR
 • 8.prosinac

  Novi Woody Allen: 'Vrtuljak života'

  'Vrtuljak života' moćna je priča o strasti, nasilju i izdaji koja se odigrava u zabavnom parku Coney Island 1950-ih godina. Najnoviji film legendarnog Woodyja Allena na redovnom je programu od četvrtka, 14. prosinca.

   

  Nekadašnja glumica Ginny radi kao konobarica, nesretno udana za operatera vrtuljka Humptyja. Ginny utjehu nalazi u aferi s mladim Mickeyem, spasiteljem koji zapravo želi postati piscem. Njihov odnos se uzburka dolaskom Caroline, Humptyjeve kćeri koja bježi pred gangsterima, a kojoj za oko također zapne Mickey... U glavnim su ulogama Kate Winslet, Jim Belushi, Justin Timberlake i Juno Temple.

   

  Woody Allen vratio se u redateljsku formu sa (za njegov opus) netipično mračnom kriminalističkom dramom, a uvijek sjajna Kate Winslet jedan je od glavnih favorita za najbolju žensku glavnu ulogu na ovogodišnjim Oscarima. Neobični ljubavni četverokut raspliće se usred vreve i šušura zabavnog parka i slikovitih kulisa Coney Islanda, uz poetičnu fotografiju trostrukog oskarovca Vittorija Storara ('Apokalipsa danas', 'Crveni' i 'Posljednji kineski car'). 

Izdvojeno