EN HR
  • 27.ožujak

    Novo: Mračni triler 'Iskupljenje u New Yorku'

    Redateljica Lynne Ramsay koju pamtimo po izvrsnom i hvaljenom trileru 'Moramo razgovarati o Kevinu' donosi nam 'Iskupljenje u New Yorku' novi, sjajan uradak podjednako mračnog tona.

     

    Traumatizirani veteran i bivši agent FBI-a Joe, kojem nasilje nije stran pojam, u posljednje vrijeme za život zarađuje pronalazeći nestale mlade djevojke. Kada ga ugledni njujorški političar unajmi da pronađe njegovu nestalu kćerku, posao ubrzo izmiče svakoj kontroli, a Joea počnu mučiti noćne more dok istovremeno otkriva umreženu urotu koja ga može odvesti do konačnog iskupljenja, ili do vlastite smrti.

     

    Film je snimljen prema istoimenoj kratkoj priči autora Jonathana Amesa. U glavnoj ulozi pojavljuje se Joaquin Phoenix, do danas tri puta nominiran za prestižnu nagradu Oscar. Upravo su Phoenixov portret nemilosrdnog ubojice sa savješću i scenarij redateljice Lynne Ramsay istaknuti kao najjače karike filma, a u prilog tome idu i dvije nagrade osvojene na prošlogodišnjem Cannesu – za najboljeg glumca i najbolji scenarij. U ostalim ulogama pojavljuju se Ekaterina Samsonov, Alex Manette, John Doman, Judith Roberts i Alessandro Nivola. Glazbu za film radio je Jonny Greenwood, gitarist kultnog Radioheada koji je ove godine nominiran za Oscara u kategoriji najbolje originalne glazbe za film 'Fantomska nit'.