EN HR
  • 6.listopad

    Novo na programu: 'Paklena noć'

    Kriminalistička drama 'Paklena noć' u režiji Josha i Bena Safdieja, od četvrtka, 12. 10. na repertoaru je našeg kina. Glavne uloge u ovom hard-core filmu o pljački banke koja polazi po zlu, tumače Robert Pattinson, Barkhad Abdi, Jennifer Jason Leigh i Ben Safdie. 

     

    Nakon loše izvedene pljačke banke zbog koje je njegov mlađi brat završio u zatvoru, Constantine 'Connie' Nikas (Robert Pattinson) započinje uvrnutu odiseju kroz gradsko podzemlje u nevjerojatno očajničkom i opasnom pokušaju da svog brata Nicka (Benny Safdie) izvuče iz zatvora. Tijekom jedne nabrijane noći, Connie će ući u ludi svijet nasilja i zločina te će u utrci s vremenom pokušati spasiti i sebe i svog brata, znajući da im životi vise o koncu.

     

    Najnoviji film braće Safdie, nezavisnih filmaša iz New Yorka, premijerno je prikazan u sklopu natjecateljskog programa 70. Filmskog festivala u Cannesu. 'Paklena noć' u Cannesu je osvojila nagradu za najbolji soundtrack koji je skladao eksperimentalni bruklinški glazbenik Oneohtrix Point Never, a uključuje i suradnju s djedom punka Iggyjem Popom ('The Pure and the Damned').