EN HR
  • 19.rujan

    Novo: 'Tragovi u snijegu' i 'Moja ljubavna priča'

    Na program našeg kina u četvrtak, 21. rujna stižu dva nova filmska naslova: intrigantan spoj vesterna i trilera 'Tragovi u snijegu' i romantična komedija 'Moja ljubavna priča'

     

    Redateljski prvijenac Taylora Sheridana (scenarista filmova 'Sicario' i 'Sve ili ništa') 'Tragovi u snijegu' vodi nas u indijanski rezervat Wind River. Kada Cory Lambert pronađe tijelo ubijene tinejdžerice, FBI šalje svoju agenticu Jane Banner. Budući da Jane nije spremna za oštre zimske uvjete zamoli Coryja da joj pomogne u istrazi. Film je osvojio nagradu Izvjestan pogled na Filmskom festivalu u Cannesu, kao i Nagradu publike na Karlovyim Varyima. Ovaj atmosferičan triler smješten u snježnu divljinu Wyominga vješto balansira teme tugovanja, osvete, te spolnih i kulturalnih predrasuda. U glavnim su ulogama Jeremy Renner i Elizabeth Olsen. 

     

    Šarmantna romantična komedija 'Moja ljubavna priča' temeljena je na ljubavnoj priči iz stvarnog života komičara Kumaila Nanjianija i njegove supruge Emily V. Gordon (zajedno su napisali scenarij). Stand-up komičar pakistanskog podrijetla Kumail upoznaje studenticu Emily prilikom jednog od svojih nastupa. Iako su mislili da će njihov odnos ostati na seksu za jednu noć, sve se razvija u pravu ljubav, što komplicira Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, imaju sasvim drukčija očekivanja. Kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, stvari se dodatno zakompliciraju. Film je osvojio brojne nagrade, uključujući i Nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Locarnu.