EN HR
 • 20.veljača

  Novo: 'Tri plakata izvan grada'

  Na programu gledamo jedan od najhvaljenijih filmova godine, crnu komediju 'Tri plakata izvan grada' redatelja Martina McDonagha s neponovljivom Frances McDormand u glavnoj ulozi.

   

  U okolici gradića Ebbinga u Missouriju, objavljena su tri plakata preko kojih Mildred Hayes proziva šerifa Williama Willoughbyja da nije ništa poduzeo glede umorstva njezine kćeri. Neobična filmska priča prati ženu koja kreće u pravi mali rat protiv policije, a na kraju i protiv cijeloga gradića. Frances McDormand sjajno utjelovljuje požrtvovnu majku koja želi po svaku cijenu osvetiti smrt svoje kćeri, a podršku joj rade podjednako maestralni Sam Rockwell kao ekscentrični lokalni policajac Dixon i Woody Harrelson kao prozvani šerif Willoughby.

   

  Film je osvojio četiri Zlatna globusa (najbolji film, scenarij, glavna glumica i sporedni glumac), te je nominiran za čak sedam Oscara. Između ostalog nominiran je u kategorijama najbolji film, originalni scenarij, glavna glumica (McDormand je snažan favorit da osvoji svoj drugi Oscar) te sporedni glumac (Harrelson i Rockwell obojica su u konkurenciji). 

Izdvojeno