EN HR
  • 22.kolovoz

    Odbrojavnje do kraja ljetnog programa!

    Odbrojavamo sitno! U ljetnoj programskoj shemi, naime, uživati možete do 3. rujna. A u veliku završnicu ljetnog programa ulazimo uz novi film na programu: 'Ljubav i prijateljstvo'! Ova komedija snimljena je prema romanu Jane Austen, uz tipičnu narativnu recepturu ove slavne autorice; mlada udovica nastoji pronaći bračnog partnera za sebe i svoju neodlučnu kćer. Portretirajući visoko britanskog društvo 18. stoljeća, film govori o pronalasku ljubavi, ali i o razočaranju.

     

    Ne zaboravite i da od prošlog tjedna još jedan novi film možete pogledati na našem programu: 'Kad otvorim oči' priča je o 18-godišnjoj Farah, koja s velikom strašću za životom i mladenačkom buntovnošću pronalazi svoj put u svjetlu represivnog predrevolucionarnog Tunisa. 

     

    Tu su i filmovi koji su nas pratili kroz godinu: od nagrađivanih holivudskih ostvarenja poput 'Trumba', 'Brooklyna' i 'Carol', preko hit filmova sve zvučnijih novih redateljskih imena europske kinematografije ('Jastog', 'Mustang', 'Ovnovi'), pa do naših domaćih predstavnika ('Zvizdan', 'Život je truba'). 

     

    Za kvalitetnu filmsku zabavu i dobar (doduše, uglavnom pomaknuti) humor pobrinut će se 'Rasprskavanje' s Tildom Swinton i Ralphom Fiennesom, norveški film 'Van sebe' ili pak belgijska komedija 'Potpuno novi zavjet', a tu je i intrigantna doku-fikcija 'Houston, imamo problem!' slovenskog redatelja Žige Virca.

     

    I ovog tjedna u utorak i četvrtak u velikoj dvorani gledat ćemo filmove uz dvojezične (hrvatsko-engleske) titlove, a naše Kino Bibijada ponovno je pripremilo dva naslova za našu najmlađu publiku.