EN HR
  • 24.ožujak

    Ovog tjedna 4 nova filma!

    U četvrtak 26.3. na redovni program stižu dva nova filmska naslova: mađarski film 'Bijeli Bog' te novo ostvarenje Mikea Leigha, 'Gospodin Turner'.

     

    'Bijeli Bog' režirao je poznati mađarski redatelj Kornel Mundruczo, čija su prethodna ostvarenja 'Johanna' (2005.) i 'Delta' (2008.) osvojila nekoliko prestižnih priznanja. Mudruczov novi uradak prati priču o psima koji ustaju protiv terora ljudi te predstavlja neobičnu metaforu političkih i kulturnih tenzija diljem suvremene Europe. Film je na Filmskom festivalu u Cannesu nagrađen Psećom palmom i nagradom 'Izvjestan pogled'.

     

    'Gospodin Turner', novi film nagrađivanog britanskog redatelja Mikea Leigha, istražuje posljednju četvrtinu života velikog i ekscentričnog britanskog slikara J. M. W. Turnera (1775. - 1851.), koju je provodio putujući, slikajući, družeći se s aristokracijom, posjećujući bordele i uživajući u pažnji visokog društva, ali i običnog puka.

     

    Osim toga, već u subotu 28.3. redovnom repertoaru pridružit će se i dva dokumentarca! 'Ples s Marijom', debitantski dokumentarni dugometražni film Ivana Gergoleta, portret je poznate argentinske plesačice i koreografkinje Marije Fux, koja u svojoj 90. godini i dalje pleše i prenosi svoja znanja u vlastitom plesnom studiju u Buenos Airesu. 'U potrazi za Felom' novi je dokumentarni film Oscarom nagrađenog redatelja Alexa Gibneyja, a istražuje kontroverzni život, sjajnu glazbu te neosporan kulturni i politički utjecaj legendarnog tvorca afrobeata, Fele Anikulapa Kutija.