EN HR
  • 20.travanj

    Pogledajte najbolje dokumentarce sezone

    S premijerom filma 'CITIZENFOUR' u nedjelju, 19. travnja započela je Revija dokumentarnih filmova 'Skriveno-otkriveno' koja, uz ovaj, donosi još dva izvanredna i intrigantna filmska naslova.

     

    Ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film, 'CITIZENFOUR', priča je o Edwardu Snowdenu, najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, čovjeku koji je otkrio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana od strane Nacionalne službe sigurnosti (NSA).

     

    'U podrumu' Ulricha Seidla govori o ljudima i podrumima, i onome što ljudi u slobodno vrijeme rade u svojim podrumima. Ukratko, ovaj film govori o opsesiji. O limenoj glazbi i opernim arijama, o skupom namještaju i jeftinim muškim šalama, o seksualnosti i oružju, fitnessu i fašizmu, o bičevima i lutkama.

     

    Nakon za Oscara nominiranog 'Čina smaknuća', Joshua Oppenheimer snimio je još jedan fascinantan uvid u političku sadašnjost i prošlost Indonezije obilježenu političkim ubojstvima tijekom 60-ih: 'Pogled tišine'.

     

    Sva tri naslova od ponedjeljka, 20. travnja možete pogledati u sklopu redovnog programa kina; ulaznice možete nabaviti po standardnoj cijeni od 25 kn (odnosno, 22 kn za studente i umirovljenike) na blagajni kina, a po akcijskoj cijeni dostupan je i paket ulaznica za sva tri filma (2+1 gratis).