EN HR
  • 20.lipanj

    Propustili ste? Pogledajte ovog tjedna!

    Ljeto i službeno počinje! A u prvom ljetnom tjednu, osim brojnih filmskih hit ostvarenja te domaćih i stranih festivalskih laureata, očekuje vas i jedan novi film - i to pravi ljetni: 'Rasprskavanje' (eng. 'A Bigger Splash') s Tildom Swinton i Ralphom Fiennesom u glavnim ulogama!

     

    Novi film na programu: ljetno 'Rasprskavanje'

     

    'Rasprskavanje', čiju režiju potpisuje talijanski redatelj Luca Guadagnino, zagrebačka je publika imala priliku premijerno pogledati u ožujku u sklopu programa 'Venecija u Zagrebu', a svi filmski sladokusci u ovom će ostvarenju moći uživati i tijekom ljeta, i to već od četvrtka, 23. lipnja. Američka glumačka diva Tilda Swinton u ovom senzualnom i nepredvidljivom trileru tumači ulogu svjetski popularne rock glazbenice koja se na žarkom mediteranskom suncu jednog talijanskog otočića oporavlja od operacije glasnica, sve dok mirnu svakodnevicu ne prekine iznenadni dolazak starog prijatelja. Uz Swinton, u filmu glume Ralph Fiennes, Dakota Johnson i Matthias Schoenaerts. 

     

    Oskarovci i festivalski laureati

     

    Od repriznih naslova izdvajamo potresan 'Spotlight', snimljen prema istinitoj priči i nagrađen Oscarima za najbolji film i scenarij (na programu u srijedu 22.6. u 20:30 h), kao i intrigantnu doku-fikciju 'Houston, imamo problem!' o tajnama i mitovima Hladnoga rata (u petak 24.6. u 18:45 h). Tu je i čitav niz filmova koji su na velikim svjetskim festivalima odnijeli razne nagrade: 'Saulov sin' (na programu u četvrtak 23.6. u 19 h), jedan od filmova koji je obilježio godinu i koji je uveo posve novi način filmskog prikazivanja teme o hororu holokausta, nagrađen je Oscarom, Zlatnim globusom te Grand Prixom u Cannesu; rumunjski film 'Bravo!' (utorak 21.6. u 19 h) priskrbio je svom redatelju Raduu Judeu Srebrnog medvjeda na Berlinaleu; glavni glumac u dirljivom i autentičnom filmu 'Pravi muškarac' (petak 24.6. u 20:45), Vincent Lindon, lani je u Cannesu osvojio nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu. 

     

    Egzistencijalne krize i djevojačka solidarnost

     

    Uvijek upečatljiva skandinavska kinematografija ovog tjedna predstavlja se norveškim ostvarenjem 'Van sebe' (subota 25.6. u 18:45 h), duhovitim filmom o čovjeku na pragu srednjovječne krize. Ako ste uživali u 'Turistu', i ovaj će vas film oduševiti! Iz pariških predgrađa stiže eksplozivna, ali emotivna priča o 'bandi' mladih srednjoškolki: film 'Cure' (četvrtak 23.6. u 20:30 h) francuske redateljice Céline Schiamma otkriva oslobađajući potencijal djevojačke snage i solidarnosti. 

     

    Domaća ostvarenja godine

     

    Ovog tjedna na programu su i tri domaća ostvarenja koja su obilježila proteklu sezonu hrvatske kinematografije! Napeta psihološka drama 'S one strane' Zrinka Ogreste nagrađena je posebnim priznanjem žirija Europa Cinemas na Berlinaleu, a pogledati ju možete u ponedjeljak 20.6. u 20:30 h. Slijedi zabavno ostvarenje 'Život je truba', u režiji Antonija Nuića, koje je na programu u subotu 25.6. u 21:15, dok će "domaći dio" tjedna zaključiti 'Zvizdan' Dalibora Matanića u nedjelju 26.6. u 18:40.

     

    Projekcije titlane na engleski jezik

     

    U sklopu programa 'Subtitled T-days', koji svakog utorka i četvrtka tijekom čitavog ljeta donosi projekcije uz dvojezične (hrvatske i engleske) titlove, ovoga tjedna gledamo 'Mustang' (utorak 21.6. u 20:30) i 'Rasprskavanje' (četvrtak 23.6. u 20:30).

     

    Besplatna filmska zabava za najmlađe

     

    Kino Bibijada u ljetnom besplatnom programu za najmlađe ovog tjedna predstavlja filmove 'Mali princ' (srijeda 22.6. u 17 h) i 'Operacija Arktik' (nedjelja 26.6. u 17 h). Ulaz na projekcije iz programa Kina Bibijada je besplatan, ali je prethodno potrebno preuzeti besplatne ulaznice na blagajni kina.

     

    Raspored svih nadolazećih projekcija možete pratiti ovdje