EN HR
  • 25.veljača

    Prva hrvatska komedija o zombijima

    'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' satirični je film o zombijima u režiji Predraga Ličine ili riječima redatelja „komedija iz budućnosti o suživotu Hrvata, Srba i zombija, s natruhama strave i užasa, avanture i romanse. Sporedne role dopale Slovencima, Bosancima i Albancima.“

     

    Vješto kombinirajući žanrove komedije, horora i trilera, film prati razvoj događaja nakon što zavlada zombi-epidemija zahvaljujući zagađenoj vodi koja je postala konstanta siromašnom narodu koji jedva spaja kraj s krajem. Sedam godina nakon što je Hrvatska bankrotirala, a ljudi se pretvorili u zombije, rijetki su oni koji se uspijevaju oduprijeti opasnom virusu. Slučajnost ili ne, jedini otporni su Srbi odnosno Milan Motika koji postaje posljednjim Srbinom u Hrvatskoj. Zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zombi-epidemija zatiče potpuno nespremne i vodi ih u avanturu punu ponekad smiješnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživjeti!

     

    U glavnim su ulogama Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović i Dado Ćosić, a malu ulogu igra i Severina kao talijanska aktivistica za prava zombija. 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' nastao je u koprodukciji zagrebačke Kinorame i beogradskog Art&Popcorn.