EN HR
 • 18.travanj

  Reagiranje uprave kina Europa na izjavu gradonačelnika Milana Bandića

  Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na gradskoj skupštini održanoj danas, 18. travnja, izjavio je sljedeće: “Znate da je Boris T. Matić silovanim ženama Vukovara za njihovu tribinu fakturirao račun od 30 tisuća kuna. Tako, evo, on osjeća Hrvatsku”.

   

  Sa zgražanjem odbacujemo gradonačelnikovu tvrdnju. Navedena neistinita tvrdnja odnosi se na premijeru filma Sunčica u organizaciji Udruge žena u domovinskom ratu koja se održala u ožujku 2014. Tada su naplaćeni uobičajeni suorganizacijski troškovi za premijeru filma u iznosu od 3.000,00 kuna (tri tisuće kuna) + pdv. Isti iznos vraćen je Udruzi nakon usmenog zahtjeva predstavnika Grada Zagreba koji su za tu projekciju iskoristili jedan od ugovorom predviđenih gradskih termina. Organizatori premijere to su i sami potvrdili u izjavi danoj Jutarnjem listu od nedjelje 14. travnja 2019. Citat: „Tadašnja predsjednica Udruge žena u Domovinskom ratu Marija Slišković ispričala nam je da im je uprava  kina isprva naplatila tri tisuće kuna za korištenje kina, ali kasnije su im, tvrdi, taj novac vratili ... „ 

   

  Izražavamo žaljenje što se daljnjim iznošenjem netočnih informacija od strane gradskih vlasti nastoje obezvrijediti rezultati postignuti djelovanjem UO ZFF i Propeler Filma u proteklom desetljeću. 

   

  S poštovanjem,

   

  Uprava kina Europa