EN HR
  • 26.listopad

    Sa ZFF-a na redovni program kina!

    Nakon završetka 12. izdanja Zagreb Film Festivala, od ponedjeljka, 27. listopada vraćamo se redovnom programu uz četiri nova filma, od čega su čak dva prikazana u sklopu netom završenog ZFF-a: 'O konjima i ljudima', 'Život je lakši zavorenih očiju', 'Oblaci nas Sils Marijom' i 'Pčelica Maja'.

     

    Islandsko-norveški film Benedikta Erlingssona - 'O konjima i ljudima' - na dodjeli nagrada ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala osvojio je posebno priznanje žirija. Ovaj neobičan i upečatljiv film sastavljen je od šest međusobno povezanih crnohumornih basni, od kojih svaka uključuje priču o barem jednom konju i njegovom vlasniku. Radi se o svojevrsnoj ljubavnoj priči, seoskoj romansi, koja otkriva ljudsko u konjima i konjsko u ljudima. 

     

    'Život je lakši zatvorenih očiju', film Davida Truebe, prikazan je u sklopu ZFF-ovog programa Velikih 5, gdje je predstavljao Španjolsku. Film je inspiriran stvarnim događajima, a govori o usamljenom profesoru engleskog jezika, gorljivog fana Beatlesa koji, potaknut vješću da John Lennon dolazi u Almeriju, sjeda u automobil i kreće na putovanje s ciljem da upozna svog idola. 

     

    Hvaljeni i nagrađivani film 'Oblaci nad Sils Marijom' prikazan je proljetos u glavnom natjecateljskom programu Filmskog festivala u Cannesu. Najnovije ostvarenje francuskog redetalja Oliviera Assayasa kroz priču o srednjovječnoj glumici Mariji Enders progovara o emotivnom i psihološkom efektu koje starenje ima na uspješnu zvijezdu. U glavnim su ulogama Juliette Binoche, Kristen Steward i Chloe Grace Moretz.

     

    Animirani hit-film 'Pčelica Maja' novi je naslov Kina Bibijada, filmskog programa kina Europa namijenjenog najmlađoj publici. Kultnu pčelicu u ovoj najnovijoj ekranizaciji očekuju nove dogodovštine i uzbuđenja. Film je namijenjen uzrastu 4+ i sinkroniziran je na hrvatski.