EN HR
  • 21.studeni

    Saulov sin pobjednik 13. ZFF-a!

    Uz obrazloženje žirija kako se radi o nesvakidašnjem i izuzetno dirljivom remek-djelu, Zlatna kolica za najbolji film 13. ZFF-a dodijeljena su mađarskom filmu Saulov sin redatelja Laszla Nemesa.

     

    Zlatna kolica za najbolji kratkometražni film osvojio je francuski film Nekoliko sekundi redateljice Nore El Hourch, a najboljim filmom u programu Kockice proglašen je Zvjerka Daine O. Pusić. Žiriji su u svakoj od kategorija dodijelili i posebna priznanja.

     

    Najboljim filmom programa PLUS proglašen je nizozemski Princ redatelja Sama de Jonga, a HT nagradu publike osvojio je francuski film Novi klinac u režiji Rudija Rosenberga. Posebna priznanja u kategoriji dugometražnog igranog filma dodijeljena su danskom filmu Rat u režiji Tobiasa Lindholma i australskom filmu Tanna u režiji Bentleya Deana i Martina Butlera.

     

    U ukupno devet dana zagrebačke festivalske groznice prikazano je 111 filmova na šest lokacija. U međunarodnom natjecateljskom programu prikazano je 13 dugometražnih te 10 kratkometražnih igranih filmova, dok je u hrvatskoj konkurenciji u programu Kockice prikazano njih 11, a osim glavnog, festival je uključivao i 12 popratnih programa.

     

    Premda je službeni natjecateljski dio festivala zatvoren u subotu, posjetitelji će u probranim filmskim naslovima moći uživati i u nedjelju, 22. studenoga i to u kinima Europa, Tuškanac te u Muzeju suvremene umjetnosti.