EN HR
  • 7.listopad

    Slavimo Europski dan art kina!

    U nedjelju, 14. listopada naše kino pridružit će se više od 600 kina koja diljem svijeta slave bogatstvo i raznolikost europskog filma u sklopu Europskog dana art kina.

    U sklopu dana koji slavi europska nezavisna kina i njihove umjetničke repertoare u 19 h gledat ćemo dobitnika nagrade LUX 'Laponska krv', gorko-slatku priču o odrastanju u Švedskoj 1930-ih. Elle Marja i njezina sestra Njenna žive u obitelji Saama, naroda koji njeguje vlastite tradicije i način života. Kada ih pošalju u internat njih dvije suočit će se s rasizmom švedskog društva koje ih percipira kao inferiorne i drukčije, a dvije djevojčice na dijametralno suprotne načine nose se s diskriminacijom.

     

    U 21 h slijedi minimalistički danski triler ‘Krivnja’ koji je osvojio nagrade publike na prestižnim filmskim festivalima u Sundanceu i Rotterdamu. U filmu debitanta Gustava Möllera pratimo policajaca Asgera Holma koji s telefonom kao jedinom alatom vodi utrku s vremenom i čini sve kako bi spasio otetu ženu.

     

    Nismo zaboravili ni na najmlađe gledatelje koji će u 17 h moći uživati u animiranom filmu 'Luis i društvo iz svemira' u kojem usamljeni jedanaestogodišnjak Luis sklapa neobično prijateljstvo s tri simpatična izvanzemaljca koji ga spašavaju od odlaska u internat.

    Cijena ulaznice za sve projekcije u sklopu Europski dan art kina je 20 kn.