EN HR
 • 19.studeni

  Svečanom dodjelom nagrada zatvoren 15. ZFF!

  U subotu 18. studenoga u 20 sati, uz proglašenje pobjednika, zatvoreno je ovogodišnje petnaesto izdanje Zagreb Film Festivala. Uz obrazloženje žirija kako se radi o moćnom, hrabrom i relevantnom filmu, fenomenalnih glumačkih i režijskih vještina, Zlatna kolica za najbolji dugometražni film 15. ZFF-a dodijeljena su bosanskohercegovačkom filmu 'Muškarci ne plaču' redatelja Alena Drljevića dok je posebno priznanje u ovoj kategoriji dodijeljeno francuskom filmu 'Parižanka' Léonor Serraille.


  Zlatna kolica za najbolji kratkometražni film osvojio je mađarski film 'Brucoši' Györgya Mór Kárpátija, dok je posebnim priznanjem nagrađen britanski film 'Hvala Bogu da smo Britanci' Seana Dunna. Najboljim naslovom u programu Kockice proglašen je film 'Čistačica' Matije Vukšića, a posebno priznanje primio je film Jakova Nole 'Kontraofenziva'. U natjecateljskom programu Ponovno s nama Zlatni bicikl za najbolji film kao i ove godine uvedenu Nagradu riječke publike osvojio je film 'Bez ljubavi' Andreja Zvjaginceva, a posebno priznanje u ovoj kategoriji osvojio je slovenski film 'Sasvim obična obitelj' Jana Cvitkoviča.

   

  Nakon dodjele nagrada pobjedničkim filmovima uslijedila je projekcija filma 'Žaba' poslije koje je zagrebačku publiku s pozornice pozdravila mnogobrojna filmska ekipa predvođena redateljem Elmirom Jukićem i glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem. Ovom projekcijom ZFF se na neki način vratio svojim počecima jer je riječ o prvom filmu snimljenom nakon sudjelovanja na radionici ZFF-a Moj prvi scenarij u sklopu programa Industrija.' Žaba' je ekranizacija kultne kazališne drame hrvatskog pisca i dramaturga Dubravka Mihanovića i Jukićevo debitantsko ostvarenje koje je ovo ljeto na Sarajevo Film Festivalu osvojilo Nagradu publike s iznimno visokom ocjenom.

   

  Od ponedjeljka, 20. studenoga možete pogledati nekoliko naslova iz programa ovogodišnjeg ZFF-a na našem redovnom programu: 'Opčinjen', 'Žaba' i 'S balkona'.

Izdvojeno