EN HR
  • 16.ožujak

    Tri nova filmska naslova na redovnom programu!

    Na programu našeg kina imamo tri nova filmska naslova! Od ovog vikenda pogledajte povijesni spektakl Oslobođenje Skoplja, humornu obiteljsku dramu Kapetan Fantastični i intrigantni dokumentarac Safari

    Povijesna ratna drama Oslobođenje Skoplja na programu je od nedjelje, 19. ožujka. Pod redateljskom palicom Danila i Rade Šerbedžije, kultna kazališna drama Dušana Jovanovića prenesena je na veliko platno i postala makedonski kandidat za Oscara. Ratna stradanja i propast obiteljske zajednice ispričani su iz perspektive jedanaestogodišnjeg dječaka Zorana.

    Na repertoaru je odnedavno i Kapetan Fantastični redatelja Matta Rossa, nekonvencionalna i topla filmska priča o neobičnoj obitelji predvođenoj osebujnim ocem (glumi ga Viggo Mortensen) koja živi duboko u američkoj šumi. Izolirani od modernog svijeta, dječaci i djevojčice odgajani su u sasvim posebnom duhu. No kada ih zadesi tragedija, bit će prisiljeni spustiti se u civilizaciju i tada počinju pravi problemi.

    Svakako pogledajte i Safari, nadrealan, duboko uznemirujući portret lovaca turista u Africi, koji istovremeno oduševljava i zastrašuje. Ova oštra i surova studija o ljudskoj naravi i turizmu ubijanja, najnoviji je uradak jednog od najprovokativnijih suvremenih dokumentarista, Austrijanca Ulricha Seidla; a na repertoaru je od utorka, 21. ožujka. 

    Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina ili online