EN HR
 • 16.ožujak
  Na programu

  Tri nova filmska naslova na redovnom programu!

  Na programu našeg kina imamo tri nova filmska naslova! Od ovog vikenda pogledajte povijesni spektakl Oslobođenje Skoplja, humornu obiteljsku dramu Kapetan Fantastični i intrigantni dokumentarac Safari

  Povijesna ratna drama Oslobođenje Skoplja na programu je od nedjelje, 19. ožujka. Pod redateljskom palicom Danila i Rade Šerbedžije, kultna kazališna drama Dušana Jovanovića prenesena je na veliko platno i postala makedonski kandidat za Oscara. Ratna stradanja i propast obiteljske zajednice ispričani su iz perspektive jedanaestogodišnjeg dječaka Zorana.

  Na repertoaru je odnedavno i Kapetan Fantastični redatelja Matta Rossa, nekonvencionalna i topla filmska priča o neobičnoj obitelji predvođenoj osebujnim ocem (glumi ga Viggo Mortensen) koja živi duboko u američkoj šumi. Izolirani od modernog svijeta, dječaci i djevojčice odgajani su u sasvim posebnom duhu. No kada ih zadesi tragedija, bit će prisiljeni spustiti se u civilizaciju i tada počinju pravi problemi.

  Svakako pogledajte i Safari, nadrealan, duboko uznemirujući portret lovaca turista u Africi, koji istovremeno oduševljava i zastrašuje. Ova oštra i surova studija o ljudskoj naravi i turizmu ubijanja, najnoviji je uradak jednog od najprovokativnijih suvremenih dokumentarista, Austrijanca Ulricha Seidla; a na repertoaru je od utorka, 21. ožujka. 

  Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina ili online

Newsletter

Izdvojeno