EN HR
 • 18.studeni

  'Ubojstvo svetog jelena' u kinu!

  U kino nam stiže jedan od najintrigantnijih filmova protekle godine! 'Ubojstvo svetog jelena' psihološki je triler s elementima horora koji se odvija između četiri obiteljska zida. Najnoviji uradak grčkog enfant terriblea Yorgisa Lanthimosa (hvaljenog autora bizarne crne komedije 'Jastog'), uznemirujuća je priča o naizgled sretnoj i bogatoj obitelji koja doživi mračni preokret nakon što neobični 16-godišnjak Martin uđe u njihove živote.

   

  Nicole Kidman glumi uspješnu oftalmologinju koja sa suprugom kardiologom (glumi ga Colin Farrell) živi američki san u kojem je naoko sve idealno, a zapravo ništa nije. Jednim ekscesom motiviranim neobuzdanom željom za osvetom, san se pretvara u noćnu moru u kojoj se bračni par bori za svoju nedužnu djecu.

   

  Lathimos je nagrađen u Cannesu za najbolji scenarij, a smiješi mu se i trijumf na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Europske filmske akademije: nominiran je za europskog Oscara za najbolju režiju i scenarij, dok je Colin Farrell nominiran za najboljeg glumca. 'Ubojstvo svetog jelena' film je nesvakidašnjeg naslova i tematike koji pomiče granice i izaziva burne diskusije – saznajte tko je koga žrtvovao i zašto.

Izdvojeno