EN HR

COLETTE (2018)


Wash Westmoreland, 2018.

KUĆA KOJU JE IZGRADIO JACK


Lars von Trier, 2018.

HLADNI RAT


Pawel Pawlikowski, 2018.

STARI MOMCI


Toby MacDonald, 2018.

SAM SAMCAT


Bobo Jelčić, 2018.

DJEVOJKA


Lukas Dhont, 2018.

DOGMAN


Matteo Garrone, 2018.

ČOVJEK KOJI JE UBIO DON...


Terry Gilliam, 2018.

SLATKO OD NIŠTA


Boris Mitić, 2017.

Vijesti

 • 3.prosinac
  Događanja

  Stiže Revija Europske filmske nagrade!

  Mini-revija filmova nominiranih za Europsku filmsku nagradu održava se ekskluzivno u našem kinu od 10. do 14. prosinca!

   

  Prikazujemo pet vrhunskih ostvarenja koja su nominirana za najbolji europski film. To su švedski fantastični triler 'Granica', poljska romansa 'Hladni rat' i belgijska drama 'Djevojka', dok nam iz Italije stižu urbani vestern 'Dogman' i 'Sretni Lazzaro', filmska bajka u maniri magičnog realizma. Sama revija prethodi svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati u...

 • 12.prosinac
  Novosti

  Novi film Larsa von Triera na programu

  Danski velemajstor Lars von Trier snimio je novi film - mračnu i zlokobnu priču o serijskom ubojici koji tijekom 1970-ih u SAD-u počini niz zločina. 'Kuća koju je izgradio Jack' od četvrtka, 13. prosinca na našem je redovnom programu.

   

  U 'Kuća koju je izgradio Jack' Matt Dillon je iznimno inteligentni serijski ubojica koji tretira ubijanje kao umjetnost. Kako se policijska istraga oko njega sužava, Jack sve više riskira da bi stvorio ultimativno umjetničko djelo. Pritom vodi...

 • 10.prosinac
  Novosti

  Novo: Keira Knightley je Colette

  U kino stiže 'Colette', biografska drama o ženi koja je iz temelja promijenila književnost, modu i seksualnost! Od ponedjeljka, 10. prosinca gledajte Keiru Knightley kao slavnu francusku spisateljicu kojoj je dojadilo da piše romane iz sjene za svojeg muža. Colette odluči prkositi društvenim normama koje tvrde da ženama nije mjesto u literaturi i izboriti se za javno priznanje svojeg talenta.

   

  Sidonie-Gabrielle Colette udala se za uspješnog pisca Willyja s kojim seli u Pariz. Ubrzo...

 • 10.prosinac
  Novosti

  Novi film Bobe Jelčića u kinu

  Nakon premijere na Zagreb Film Festivalu gdje se tražila karta više novi film Bobe Jelčića 'Sam samcat' stiže na redovni program našeg kina. Istaknuti kazališni redatelj Jelčić donosi emotivan film o ocu koji zbog ljubavi prema kćeri upada u labirint hrvatske birokracije.

   

  Razvedeni Marko gotovo nikada nije sam: sa svih strana ga okružuju obitelj, prijatelji i kvartovska ekipa. No najmanje kontakta ima s osobom koju najviše voli, sa svojom kćeri koja živi s majkom. Kad pokrene...

 • 19.studeni
  Na programu

  Hit-komedija ZFF-a 'Stari momci' u kinu!

  Iz engleskog muškog internata u naše kino su stigli 'Stari momci' – romantična komedija o štreberu u ulozi ljubavnog posrednika koja će se pogotovo svidjeti ljubiteljima poetike Wesa Andersona. Prvijenac redatelja Tobyja MacDonalda netom je uz sjajne reakcije publike i hvalospjeve kritike prikazan u sklopu glavnog programa 16. ZFF-a.

   

  Kada u internat Caldermount stigne Agnes, privlačna kći profesora francuskog, knjiškom moljcu Ambersonu život se okrene naglavačke. Odjednom postaje...

 • 19.studeni
  Na programu

  Novo: Paragvajski hit s Berlinalea 'Nasljednice'

  Nedavno prikazan u sklopu gostovanja Kina Mediteran na 16. izdanju Zagreb Film Festivala, od ponedjeljka, 19. studenog ‘Nasljednice’, debitantski film paragvajskog redatelja Marcela Martinessija na našem je redovnom programu.

   

  Ova suptilno ispričana priča u okviru paragvajske gospodarske krize, financijske nesigurnosti i bolnih promjena u društvu, osvojila je čak četiri nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu, među kojima i dva Srebrna medvjeda.

   

  Riječ je o jednom od rijetkih filmova...

Izdvojeno