EN HR
  • 30. muzički biennale Zagreb

    Sinopsis

    Otvorenje 30. muzičkog biennala Zagreb obilježit će ekskluzivni program London Sinfoniette, ansambla koji je u 2018. godini proslavio 50. obljetnicu postojanja, a još uvijek je jedan od ansambala koji aktivno stvaraju nove trendove. London Sinfonietta izvest će djelo jednog od najsvježijih skladatelja današnjice, Richarda Ayresa, The Garden, djelo za solo pjevača, ansambl, elektroniku i video.

    Bas Joshua Bloom u ulozi je nesretnog, nezadovoljnog čovjeka koji iz vlastitog vrta pronalazi put ravno u pakao, koji će ga na kraju ipak odvesti u raj, a sve u potrazi za smislom života.

    Ova beskrupulozna, crunohumorna priča koja se sjajno referira na život suvremenog čovjeka, inspirirana je slikama Hieronimusa Boscha i Danteovom Božanstvenom komedijom koju fantastično prati video umjetnice Marthe Colburn.

    The Garden je nastao u koprodukciji ansambla Asko/Schönberg i London Sinfoniette uz potporu The Royal Opere London, a zagrebačkoj izvedbi u kultnom kinu Europa, prethodi tek praizvedba u Amsterdamu u studenom 2018.  

    Više o London Sinfonietti na http://www.londonsinfonietta.org.uk/

    Više o Joshui Bloomu na http://www.joshuabloombass.com/

    Web stranice

    Informacije o ulaznicama. 

    Kupnja ulaznica.