EN HR
  • MIRAI

    Mirai

    Info

    Redatelj: Mamoru Hosoda
    Scenarist: Mamoru Hosoda
    Producent: Nozomu Takahashi, Yūichirō Saitō, Takuya Itō, Yūichi Adachi, Genki Kawamura
    Produkcijska kuća: Studio Chizu
    Montaža: Shigeru Nishiyama
    Glazba: Masakatsu Takagi
    Glumci: Moka Kamishiraishi, Haru Kuroki, Gen Hoshino, Kumiko Aso, Mitsuo Yoshihara, Yoshiko Miyazaki, Koji Yakusho, Masaharu Fukuyama

    Zemlja: Japan
    Godina: 2018.
    Trajanje: 96 min
    Početak prikazivanja: 04.03. 2019.

    Sinopsis

    Glavni lik je 4-godišnji Kun, kojem se s dolaskom njegove novorođene sestre, svijet okreće naglavačke. Sestra, nazvana Mirai (u značenju: budućnost), vrlo brzo osvaja srca cijele obitelji, no to Kunu uopće ne odgovara. Jednog dana, ljut oko toga što on sam više nije centar pozornosti, skrivajući se u vrtu susreće nepoznate goste, uključujući i svoju sestru, Mirai, ali kao tinejdžerku… 

    Nagrade i festivali

    Oscari 2019. - nominacija za Najbolji animirani film
    Golden Globes 2019. - nominacija za Najbolji animirani film
    Annie Wards - nagrada za Najbolji nezavisni animirani film
    Florida Film Critics Circle Awards - nagrada za Najbolji animirani film

    Životopis redatelja

    Mamoru Hosoda, rođen 19. rujna 1967., je japanski redatelj i animator. Na Kanazawa College of Art je studira smjer ulje na platnu, ali ubrzo počinje animatorsku karijeru u Toei Animation studiju. Od 2005. - 2011. radi u Madhouse studiju, koji je uz prethodni na glasu kao vodeći u japanskoj animaciji. Po odlasku iz Madhousea, Hosoda osniva vlastiti animacijski studio - Studio Chizu, s partnerom Yuichirom Saitom.
    Gledatelji su mogli njegovo ime naći na iznimno popularnim filmovima "Digimon" franšize s početka 2000-tih, ali kao istaknutog i nadahnutog redatelja su ga iskazala njegova dva filma "Djevojka koja skače kroz vrijeme", te "Summer Wars".

    Hrvatska publika je imala prilike pogledati njegove daljnje naslove "Djeca-vukovi" u redovnoj distribuciji, a "Dječak i zvijer" na posebnim festivalskim prikazivanjima.

    Najnoviji film "Mirai" mu je nominiran za Oscara za Najbolji animirani film.

    Web stranice