EN HR
  • Na putu (Continuer)

    Info

    Redatelj: Joachim Lafosse
    Scenarist: Joachim Lafosse, Thomas Van Zuylen (adaptacija novele "Na putu" autora Laurenta Mauvigniera)
    Producent: Sylvie Pialat, Jacques-Henri Bronckart, Benoît Quainon, Olivier Bronckart
    Produkcijska kuća: Versus Production, Les Films du Worso, Prime Time, Winnipeg et Johnny Jane, Le Pacte, RTBF, VOO, Be Tv
    Direktor fotografije: Jean-François Hensgens
    Montaža: Yann Dedet
    Glumci: Virginie Efira, Kacey Mottet-Klein, Diego Martin, Mairambek Kozhoev, Damira Ripert

    Zemlja: Belgija, Francuska
    Godina: 2018.
    Trajanje: 84'

    Sinopsis

    Razvedena majka Sybille odlučuje povesti sina Samuela na dugo putovanje kroz Kirgistan. Dok im društvo prave dva konja, majka i sin suočavaju se s veličanstvenim krajolikom, opasnostima, lokalnim stanovnicima i prije svega, jedno s drugim. Film se temelji na romanu Continuer uvaženog pisca Laurenta Mauvigniera (2016.), a premijerno je prikazan na Danima autora u Veneciji 2018. godine. Belgijski redatelj Joachim Lafosse vraća se na ZFF nakon filmova Izbezumljenost (najbolja glumica u programu Izvjestan pogled u Cannesu) i Bijeli vitezovi (nagrada za režiju na San Sebastiánu).

    Nagrade i festivali

    Venice Film Festival 2018 – Venice Days
    Zagreb Film Festival 2018 - pobjednik natjecateljskog programa PLUS

    Životopis redatelja

    Joachim Lafosse režirao je nekoliko uspješnih dugometražnih filmova: Folie privée (Locarno), To se zove sreća (Grand Prix, Premiers Plans; Locarno), Privatno vlasništvo (Venecija), Izbezumljenost (najbolja glumica u programu Izvjestan pogled u Cannesu), Bijeli vitezovi (najbolja režija na San Sebastiánu; ZFF 2016.) i Nakon ljubavi (15 dana autora).