EN HR
 • Posljednji Elvis

  El ultimo Elvis

  Info

  Redatelj: Armando Bo
  Scenarist: Armando Bo, Nicolas Giacobone
  Producent: Jennifer Barrons, Armando Bo, Victor Bo
  Produkcijska kuća: Anonymous Content
  Direktor fotografije: Javier Juliá
  Montaža: Patricio Pena
  Glazba: Sebastián Escofet
  Glumci: Margarita Lopez, John Mc Inerny, Griselda Siciliani

  Zemlja: Argentina
  Godina: 2012.
  Trajanje: 90'

  Sinopsis

  Carlos Gutierrez (Elvis) razvedeni je pjevač. Ima malu kćer Lisu Marie koju gotovo nikad ne viđa. Uvijek je živio pretvarajući se da je reinkarnacija Elvisa Presleya, poričući sebe i stvarnost. No sada dolazi u dob u kojoj je Elvis umro i budućnost mu se čini praznom. Neočekivana situacija natjerat će Carlosa da se pobrine za kćer. To će mu omogućiti pronaći sebe kao oca, a Lisi prihvatiti ga onakvim kakav jest. No sudbina postavlja pred Carlosa tešku odluku. Na putu glazbe i ludila, morat će birati između sna da bude Elvis i svoje obitelji.

  Nagrade i festivali

  Sundance Film Festival 2012. - velika nagrada žirija
  San Sebastian International Film Festival - Horizons Award
  Nagrade argentinske akademije za film i znanost – najbolji novi glumac, najbolja kamera, najbolja glazba

  Životopis redatelja

  Armando Bo rođen je u Buenos Airesu kao treća generacija obitelji filmaša. Studirao je režiju u New Yorku i povijest umjetnosti u Buenos Airesu. Bo je traženi redatelj reklama i dobitnik 50 međunarodnih nagrada. Godine 2009., Alejandro González Iñárritu, Bo i Nicolás Giacobone zajedno su napisali scenarij za film Biutiful, koji je nominiran za dvije Akademijine nagrade 2011. Posljednji Elvis Boov je prvi igrani film.

  Iz kritika

  Popraćen sjajnom izvedbom pravog ‘tribute’ umjetnika i oponašatelja Elvisa Preselyja, Johna McInernyja, Boova suosjećajna studija karaktera fokusira se na životnu prazninu jednog muškarca dok se bori za svoju posljednju izvedbu.
  Sheri Linden, Holywood Reporter

  ‘Posljednji Elvis’ je uvjerljiva, dopadljiva i dosljedno angažirana fantazija (…). McInernyjeve izvedbe Elvisovih pjesama vrhunac su filma.
  John Anderson, The Variety