EN HR
  • Duboki rezovi

    Info

    Redatelj: Dubravka Turić, Filip Mojzeš, Filip Peruzović
    Scenarist: Jelena Paljan, Ksenija Kušec, Ivan Turković-Krnjak
    Producent: Dijana Mlađenović
    Produkcijska kuća: Kinematograf
    Direktor fotografije: Radislav Jovanov Gonzo, Luka Matić, Dubravka Kurobasa
    Montaža: Dubravka Turić, Andrija Gvozdić Michl, Iva Ivan
    Glazba: Jurica Neven Ferina, Pavao Miholjević
    Glumci: Lana Barić, Roko Glavina, Milivoj Beader, Nikša Butijer, Franko Jakovčević, Areta Ćurković, Glorija Pinturić, Lily Antić, Jadranka Đokić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Vinko Kraljević, Marina Redžepović, Mirela Brekalo, Bernard Perić

    Zemlja: Hrvatska
    Godina: 2018.
    Trajanje: 75'
    Početak prikazivanja: 14.4.2019.

    Sinopsis

    Omnibus o nasilju u svim oblicima. TrešnjeBezbrižno ljeto dječaka Jakova postupno narušavaju napeti obiteljski odnosi. Tragičan slijed događaja navest će ga na pobunu. Smrt bijela kost: Dječja igra prerasta u dramatičnu situaciju, kako za djecu tako i za odrasle. Predmeti koji tonu: Obiteljsko okupljanje krenut će u neočekivanu smjeru kada se kći pred ocem pojavi s masnicom na licu i neuvjerljivim opravdanjem. 

    Nagrade i festivali

    Pulski filmski festival 2018. – Zlatna arena za kameru (Radislav Jovanov Gonzo, Luka Matić i Dubravka Kurobasa)
    Sarajevo Film Festival 2018.
    Festival glumca 2018.
    SEEfest – Filmski festival jugoistočne Europe 2019.

    Životopis redatelja

    Dubravka Turić (1973., Zagreb)
    Redateljica, scenaristica i montažerka. Njezin debitantski film Belladonna (2015.) u Veneciji je osvojio Zlatnog lava za najbolji kratkometražni film. Njezin drugi kratkometražni film Trešnje premijerno je prikazan u Cannesu 2017. u sekciji 15 dana autora. Dubravka je upravo završila svoj treći kratkometražni film Tina i priprema prvi dugometražni film Tragovi. Kao montažerka radila je na više od 20 filmova i 200 reklamnih spotova, a kao scenaristica na dokumentarnim TV serijalima Svlačionica, Mjenjačnica, Koledžicom po svijetu i dr. Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.


    Filip Mojzeš (Zagreb, 1989.) završio je preddiplomski studij filmske i TV režije Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te diplomski studij na Filmskoj akademiji u Sarajevu. Autor je nekoliko kratkometražnih filmova, a njegov Šetač (2014.) proglašen je najboljim kratkometražnim filmom na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma.


    Filip Peruzović (Zagreb, 1986.) diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Autor je nekoliko zapaženih kratkometražnih filmova (Tetrapak, 2010., Kava sa džemom, 2013.), kao i dugometražnog TV-filma Trebalo bi prošetati psa (2014.), koji je osvojio Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju dramu. Trenutačno priprema svoj sljedeći dugometražni igrani film, Drugdje.