EN HR
  • Festival svjetske književnosti 2015.

    Od 3. do 11. rujna u Zagrebu se održava treći Festival svjetske književnosti. Na ovogodišnjem Festivalu gostovat će brojni značajni domaći i strani autori među kojima se ističu David Foenkinos, Sofi Oksanen, Péter Esterházy, Etgar Keret, Jean Mattern, Clemens Meyer, Filip David, Julio Radilović Jules, Emmanuele Pagano, Helena Klakočar, Ernesto Mallo, Borivoj Dovniković Bordo i mnogi drugi.

    Osim knjiga, u programu će se naći film i strip. Filmski program temelji se na ekranizacijama suvremenih djela. U programu, kojeg je odabrao filmski teoretičar i povjesničar Bruno Kragić, nalaze se filmske verzije književnih djela Patricka Modiana, Sofi Oksanen, Filipa Davida, Clemensa Meyera i Etgara Kereta. Festivalski programi održavat će se u kinu Europa, Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i Studiju Moderne galerije 'Josip Račić', a ulaz na sva događanja bit će besplatan.

    Festival svjetske književnosti sufinanciran je u okviru programa Europske unije Kreativna Europa, kao dio projekta 'Sharing the Wor(l)d' koji se provodi u suradnji s partnerima iz Slovenije i Irske, međunarodnim književnim festivalima Vilenica i Cúirt, a ovogodišnje izdanje Festivala dio je Festivala Francuske Rendez-vous.