EN HR
  • Foxcatcher: priča koja je šokirala svijet 15

    Foxcatcher

    Info

    Redatelj: Bennett Miller
    Scenarist: E. Max Frye, Dan Futterman
    Producent: Anthony Bregman, Megan Ellison, Jon Kilik, Bennett Miller
    Direktor fotografije: Greig Fraser
    Montaža: Jay Cassidy, Stuart Levy, Conor O'Neill
    Glazba: Rob Simonsen
    Glumci: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller

    Zemlja: SAD
    Godina: 2014.
    Trajanje: 129 minuta
    Početak prikazivanja: 5. veljače 2015.

    Sinopsis

    Kada dobitnika zlatne Olimpijske medalje u hrvanju, Marka Schultza, bogataš John du Pont pozove na svoje imanje kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine, Schultz odmah pristaje nadajući se da će konačno izaći iz sjene vlastitog brata Davea. Vođen skrivenim namjerama, du Pont Schultzovo treniranje i 'treniranje' ostatka prvoklasnog hrvačkog tima vidi kao priliku da dobije poštovanje društva u kojem se kreće, ali i – što je puno važnije – svoje majke.

    U početku je Mark opčinut pažnjom koju mu du Pont pruža pa ga počne gledati kao neku vrstu očinske figure čije odobravanje mora dobivati konstantno. Iako mu u početku pruža potporu, du Pontova kompleksna osobnost uskoro se mijenja i on Marka uvodi u nezdravi svijet koji ugrožava njegovu karijeru. Njegovo ponašanje i okrutne psihološke igre uskoro počnu ugrožavati Markovo ionako poprilično nestabilno samopouzdanje. U međuvremenu, du Pont je fiksiran na Davea koji mu ne popušta i vjeruje da postoje stvari koje novac ne može kupiti. Uz rastuću du Pontovu paranoju i razdvojenost dvojice braće, ovaj trio uskoro kreće prema tragediji koju nitko nije mogao predvidjeti...

    Nagrade i festivali

    Golden Globe Awards - 3 nominacije
    Cannes Film Festival - najbolji redatelj
    Hollywood Film Awards - najbolji ansambl

    Životopis redatelja

    Bennett Miller američki je redatelj, rođen 1966. godine. Poznat je po filmovima 'Capote' iz 2005., 'Moneyball' iz 2011. i 'Foxcatcher'. Za 'Capote' je zaradio nominaciju za nagradu Oscar (za najboljeg redatelja).