EN HR
  • Jasenovački memento

    Info

    Redatelj: Bogdan Žižić
    Producent: Miroslav Požar
    Produkcijska kuća: Gama Studio
    Direktor fotografije: Branko Cahun
    Montaža: Alfred Kolombo
    Glazba: Davor Rocco

    Zemlja: Hrvatska
    Godina: 2015.
    Trajanje: 42 minute
    Početak prikazivanja: 9. 4. 2017.

    Sinopsis

    Aktualni dio filma snimljen je 22. travnja 2015. u dane obilježavanja 70. godišnjice pogibije posljednjih jasenovačkih zatočenika u njihovim očajničkim probojima iz logora (22. travnja 1945). U filmu (koji traje 42 minute) korišteni su i filmski c/b materijali iz 1966. snimljeni u vrijeme dovršenja logorskog memorijala arhitekta Bogdana Bogdanovića.

    Životopis redatelja

    Scenarist i redatelj Bogdan Žižić autor je brojnih dokumentarnih, igranih i TV filmova, nagrađivanih na nizu filmskih festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Između ostalog, uz dvije pulske Zlatne arene, nosilac je Nagrade za životno djelo 'Vladimir Nazor', nagrade 'Oktavijan' i Odlikovanja za najviša dostignuća u kulturi 'Danica Hrvatska s likom Marka Marulića'.

    Festival tolerancije - Festival židovskog filma Zagreb jedinstveni je filmski festival koji, kroz bogati program koji uključuje filmske projekcije, tematske izložbe, edukacije, diskusije i glazbena događanja ima zadatak širiti istinu i sjećanje na Holokaustu te osvještavanje i usvajanje tolerancije u svakodnevnom životu i vremenu u kojem živimo.