EN HR
  • Nerazdvojne

    Indivisibili

    Info

    Redatelj: Edoardo De Angelis
    Scenarist: Edoardo De Angelis, Barabara Petronio, Nicola Guaglianone
    Producent: Attilio De Razza, Pierpaolo Verga
    Produkcijska kuća: Tramp Limited
    Direktor fotografije: Ferran Paredes Rubio
    Montaža: Chiara Griziotti
    Glazba: Enzo Avitabile
    Glumci: Angela Fontana, Marianna Fontana, Antonia Truppo

    Zemlja: Italija
    Godina: 2016.
    Trajanje: 100'

    Sinopsis

    Viola i Daisy su dvije sijamske blizanke koje pjevaju na vjenčanjima i zabavama. Zahvaljujući svojim nastupima prehranjuju cijelu obitelj. Sve teče mirno dok ne shvate da bi se mogle „razdvojiti“. Sanjaju o normalnom životu gdje svaka za sebe - slobodna – može: jesti sladoled, putovati, plesati, ispijati čašu vina bez da se druga opije, voditi ljubav. „Biti žena“.

    Nerazdvojne, rođenog Napolitanca Edoarda de Angelisa, kojega smo imali prilike upoznati preko krimi-drame Perez (2014.) u drugom mini-izdanju Mostre, u nekim narativnim i stilskim sastavnicama više je nalik francuskom cinema du looku 1980-ih. No fikcija o frustriranim sestrama-sijamskim blizankama koje roditelji do punoljetnosti zlorabe kao cirkusko-pjevačku atrakciju kako bi financirali svoje poroke, ispunjena je lokalitetima, dijalektom i sazvučjima regije koja je u posljednje vrijeme postala poprište naturalističkih drama, pa je barem po dominantnoj vanjštini itekako talijanska. Film je hommage kultnom hororu Freaks Toda Browninga iz 1932. i njegovim osebujnim likovima. 

    Nagrade i festivali

    Nominacija za nagradu Talijanske filmske akademije David di Donatello - 17 kategorija

    Program Venecija u Zagrebu četvrtu će godinu zaredom na platno zagrebačkog kina Europa donijeti filmove s Venecijanskog filmskog festivala – Mostre, najstarijeg i jednog od najpoznatnijih filmskih festivala na svijetu! Zagrebačka će publika ove godine od 12. do 17. ožujka moći pogledati izbor filmskih ostvarenja prikazanih na posljednjem izdanju Venecijanskog filmskog festivala, a program je organiziran u suradnji ovog prestižnog filmskog festivala sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.