EN HR
 • Sam na plaži noću

  Bamui haebyun-eoseo honja

  Info

  Redatelj: Hong Sang-soo
  Scenarist: Hong Sang-soo
  Produkcijska kuća: Jeonwonsa Film Company
  Direktor fotografije: Park Hongyeol, Kim Hyung-ku
  Montaža: Hahm Sung-won
  Glumci: Kim Min-hee, Seo Young-hwa, Jeong Jae-yeong

  Zemlja: Koreja
  Godina: 2017.
  Trajanje: 101'

  Sinopsis

  Nakon afere s oženjenim muškarcem, poznata mlada glumica Younghee odluči uzeti predah za sebe. Putuje u Europu u Hamburg i tamo doživljava nekoliko zanimljivih epizoda. U razgovoru s prijateljem pita se hoće li je ljubavnik slijediti i hoće li joj nedostajati onoliko koliko mu ona nedostaje. Tijekom dugih šetnji kroz zimske parkove i uz obale rijeke pokušava osvijestiti svoje osjećaje i želje.

  Nominiran u prestižnoj sekciji berlinskog festivala, novi film iskusnog korejskog redatelja nije odnio prvu nagradu, ali je zato glavna glumica Kim Min-hee osvojila Zlatnog medvjeda. Nije teško shvatiti zašto je kritika i publika bila sklona filmu: u ovom snažnom ostvarenju u kojem umjetnost oponaša život, priča se odvija u neobičnim narativnim skokovima i zanimljivim scenarističkim rješenjima: glumicu koja je utihnula nakon afere s oženjenim redateljem čeka neizvjesno fizičko ali i mentalno putovanje kroz krajolike mašte. Hong, čija je stvarna veza s Kim potaknula medijski bijes u Koreji, ovdje suočava svoj osobni život s novonastalom emocionalnom neposrednošću. Ovaj film je poput elegantno koncipirane karakterne studije mlade glumice koja se postupno približava završetku afere, jednostavan je u pripovjednom izričaju, a bogat inherentno filmskom atmosferom: otvoren za nekoliko raznih interpretacija, film se na izazovan način bavi preokupacijama kao što su usamljenost, žaljenje i vrijednost ljubavi u životu i umjetnosti.

  Nagrade i festivali

  Srebrni medvjed za najbolju glumicu (Kim Min-hee), nominacija za najbolji film i redatelja, Berlin Film Festival, 2017.; najbolji film, Jerusalem Film Festival, 2017.; posebna nagrada žirija, Los Angeles Film festival 2017.; službena selekcija Melbourne Film Festival 2017.; službena selekcija Zurich Film Festival 2017.; službena selekcija New York Film Festival 2017.; službena selekcija London Film Festival 2017.; službena selekcija Vienna Film Festival 2017.

  Film prikazujemo u sklopu 15. Human Rights Film Festivala.

Izdvojeno