EN HR
  • Uši

    Orecchie

    Info

    Redatelj: Alessandro Aronadio
    Scenarist: Alessandro Aronadio, Valerio Cilio
    Producent: Costanza Coldagelli
    Produkcijska kuća: Matrioska
    Direktor fotografije: Francesco Di Giacomo
    Montaža: Roberto Di Tanna
    Glazba: Ameen Saleem
    Glumci: Daniele Parisi, Silvia D'Amico, Pamela Villoresi, Ivan Franek, Rocco Papaleo, Sonia Gessner

    Zemlja: Italija
    Godina: 2016.
    Trajanje: 90'
    Početak prikazivanja: 16. 3. 2017.

    Sinopsis

    Čovjek se budi jednog jutra s dosadnim zujanjem u ušima. Odlazi u kuhinju i na frižideru nalazi poruku: "Umro je tvoj prijatelj Luigi. P.S. uzela sam auto." Problem je što se ne sjeća tko je Luigi. Ne zna ni gdje se nalazi. Tada zazvone vrata, otvara ih i vidi dvije časne sestre… Početak je to bizarnog tragikomičnog dana u kojem glavni lik iznova otkriva svijet oko sebe. 

    Film bizarnih epizodnih zgoda koje se događaju zbunjenom antijunaku (Daniele Parisi), snimljen u crno-bijeloj tehnici, predodređen je da postane kultni film u kojem je vidljiv utjecaj Jarmuscha i Kaurismakija, kao i Kevina Smitha iz njegove rane faze.

    Nagrade i festivali

    La Biennale di Venezia 2016: Biennale College - Cinema – Nagrada Arca Cinema Giovani, Talent Award - najbolji glavni glumac

    Program Venecija u Zagrebu četvrtu će godinu zaredom na platno zagrebačkog kina Europa donijeti filmove s Venecijanskog filmskog festivala – Mostre, najstarijeg i jednog od najpoznatnijih filmskih festivala na svijetu! Zagrebačka će publika ove godine od 12. do 17. ožujka moći pogledati izbor filmskih ostvarenja prikazanih na posljednjem izdanju Venecijanskog filmskog festivala, a program je organiziran u suradnji ovog prestižnog filmskog festivala sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.