EN HR
  • 1.listopad

    5. Noć hrvatskog filma i novih medija

    Noć hrvatskog filma i novih medija, projekt promicanja hrvatskog filma među domaćom, ali i stranom publikom, ove godine doživljava svoje peto izdanje – ove jeseni ovaj besplatni maraton najboljeg od domaćeg filma održat će se u subotu, 6. listopada, u šest hrvatskih gradova i ukupno pet država. Ulaz na sva događanja je besplatan!


    Peto izdanje manifestacije Noć hrvatskog filma i novih medija održava se u Zagrebu, Sisku, Otočcu, Šibeniku, Novog Gradiški, Dubrovniku (iznimno 5.10.), ali i na kino platnima u Srbiji (Subotica), Bosni i Hercegovini (Mostar), Mađarskoj (Koljnof) i Austriji (Beč), a u jednoj će filmskoj noći, od 18 sati sve do 2 ujutro, prikazati više od 100 hrvatskih naslova različitih žanrova.

     

    U samo jednoj večeri, odnosno noći, gledatelji će uživati u pomno izabranim uratcima pionira domaćeg filma, i to u svim filmskim rodovima, od vječnih dječjih klasika, zanimljivih novih medija (Trip, Na plaži) i recentnog animiranog filma (Biciklisti, Bobo), te dokumentaraca koji su ove godine posvećeni umjetnosti i umjetnicima pa sve do najpopularnijeg žanra kratkih i dugometražnih igranih filmova.


    Petu Noć hrvatskog filma i novih medija svečano će u 20 sati otvoriti koncert 'Putovanje filmskom glazbom' u izvedbi mješovitog pjevačkog zbora Capella Odak s dirigenticom Jasenkom Ostojić koji će publiku odvesti do dobro poznatih melodija i najdražih kadrova iz bezvremenskih hrvatskih filmova uz koje smo odrastali, poput Vlaka u snijegu, Novinara, Servantesa iz Malog Mista, Balthazara, Ne daj se Floki  i dr. Program svečanog otvorenja vodit će filmska i kazališna glumica Nela Kocsis.

     

    Raspored projekcija u kinu Europa