EN HR
  • 19.siječanj

    Na programu novi Dolanov film!

    Čak tri hit-naslova na programu su od četvrtka, 22. siječnja - 'Ritam ludila', 'Mama' i 'Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao'!

     

    Američka nezavisna glazbena drama 'Ritam ludila' istražuje turbulentan odnos između mladog jazz bubnjara i njegovog zahtjevnog profesora na jednom prestižnom glazbenom konzervatoriju. Film Damiena Chazellea premijeru je imao na Sundance Film Festivalu, gdje je osvojio nagrade žirija i publike. Otad je filmu dodjeljena i nekolicina drugih prestižnih priznanja, poput nagrade Zlatni globus za najbolju mušku sporednu ulogu (J.K. Simmons) i ukupno pet nominacija za Oscara, uključujući i onu za najbolji film.

     

    'Mama', peti film kanadskog vunderkinda Xaviera Dolana, priča je o majčinskoj ljubavi i ustrajnosti, ali i frustraciji, agresivnosti i mladenačkom otuđenju. Radnja prati odnos samohrane majke koja radi kao čistačica te njezinog nestabilnog sina s dijagnozom ADHD-a. Kritka je gotovo složno ustvrdila da je 'Mama' Dolanov dosad najzreliji film koji "ilustrira redateljevu evoluciju kao umjetnika" (Indiewire). 

     

    Švedska crna komedija dugog naslova - 'Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao' - adaptacija je istoimene literarne uspješnice Jonasa Jonassona. Film na tragu "Allenovog 'Zeliga' i Zemeckisova 'Forrest Gumpa'" (Birmingham Mail) prati avanture ostarjelog stručnjaka za eksplozive koji na svoj stoti rođendan pobjegne iz staračkog doma.