EN HR
  • 12.prosinac

    Najkraći dan uz kratkometražne filmove!

    Veselimo se što smo i ove godine dio obilježavanja najkraćeg dana u godini slavljem kratkoga filmskog metra! Naime, u nedjelju, 21. prosinca i u našem kinu održat će se 2. Maraton kratkometražnih filmova, u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra, u sklopu kojega ćemo prikazati tri ciklusa kratkih filmova: 'Europski kratkometražni filmovi za djecu', 'Gledaj, vidjet ćeš!' i 'Koka, jaje i drugi problemi'.

     

    Maraton kratkometražnih filmova održava se tijekom tri dana (19. - 21.12.) u ukupno 29 kina diljem Hrvatske te na dvije lokacije u Zagrebu (ArtOmat i Advent na Europskom trgu). Ovaj maraton predstavlja jedinstvenu je prilika za uživanje u bogatoj ponudi europskih i hrvatskih kratkometražnih filmova. Inicijativu 'Najkraći dan' (Le jour le plus court) započeo je 2012. godine francuski Nacionalni centar za kinematografiju u suradnji s Agencijom za kratkometražni film, s idejom cjelodnevne promidžbe bogatog repertoara kratkometražnog filma u cijeloj zemlji. Nakon velikoj uspjeha u Francuskoj, inicijativa je dobila međunarodni karakter te u njoj sada sudjeluje 14 europskih zemalja.

     

    Više informacija o cjelokupnom programu ovogodišnjeg Maratona možete pročitati na službenim internetskim stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.