EN HR
  • 25.rujan

    Novo: Biografska drama 'Crni član KKKlana'

    Dobitnik Cannesa 'Crni član KKKlana' temeljen je na nevjerojatnoj istinitoj priči i od četvrtka, 27. rujna stiže u kino! Novo filmsko ostvarenje nagrađivanog Spikea Leeja biografska je drama s elementima komedije o razotkrivanju Ku Klux Klana u Colorado Springsu 70-ih godina prošlog stoljeća.

     

    Ron Stallworth postaje prvi afroamerički detektiv u policijskoj postaji u Colorado Springsu, te se hrabro otiskuje na opasnu misiju: prijevarom ulazi u redove Ku Klux Klana. Na zadatku mu se pridružuje iskusniji kolega, Flip Zimmerman, koji je pak jednako omraženog židovskog porijekla. Dvojac zajedno otpočinje istragu života kojoj je cilj razotkriti lokalno djelovanje KKK-a i stati mu na kraj.


    Legenda američkog nezavisnog filma Spike Lee za režiju 'Crnog člana KKKlana' osvojio je Veliku nagradu žirija u Cannesu i nagradu publike u Locarnu, a u glavnim su ulogama John David Washington i Adam Driver. Radnja je bazirana na istinitim događajima i biografiji koju je napisao protagonist Ron Stallworth, prvi policajac u Coloradu afroameričkog porijekla.