EN HR
  • 22.veljača

    Petak na 4. KinoKino Festivalu

    Petak je idealan dan za smijeh pa ćemo ga s puno zabave i započeti u 11:30 sati u velikoj dvorani našeg kina uz projekciju danske akcijske komedije Ja sam William. William je snalažljivi desetogodišnjak kojeg život nije mazio a sad se uz sve svoje probleme mora baviti i onima svog neozbiljnog strica zapalog u kockarske dugove. Stricu je William jedini as u rukavu, a mafija pojma nema s kim ima posla!



    Za 13:30 sati zakazana je projekcija svjetskog festivalskog hita za djecu Zlogonje čija će brojna ekipa predvođena redateljem Raškom Miljkovićem pozdraviti publiku prije početka filma, a nakon projekcije uslijedit će razgovor. Zlogonje je već obišao cijeli svijet, u Torontu na prestižnom TIFF KIDS festivalu proglašen je i najboljim filmom, a u petak napokon stiže u Zagreb! Jovan ima cerebralnu paralizu i jako malo prijatelja, ali sve se mijenja kad upoznaje Milicu uz koju će njegov život postati prava avantura - dvoje malenih autsajdera zajedno će osloboditi Miličina oca od njegove nove supruge koja je vještica!



    U sklopu programa Produženi boravak u 17 sati u dvorani Müller gledamo novo ostvarenje nagrađivane redateljice Dubravke Turić, kratki film Trešnje o odrastanju u konzervativnoj Dalmatinskoj zagori. Kao predložak scenariju poslužila je kratka priča jedne od naših najznačajnijih spisateljica, ujedno i članice ovogodišnjeg KinoKino žirija, Olje Savičević Ivančević. Nakon projekcije dvije autorice otkrit će nam kako je od priče nastao film i koja je tajna za uspješan susret književnosti i filma. Razgovor će moderirati glumica Hrvojka Begović



    S Berlinalea gdje je friško osvojio posebnu nagradu žirija u 18 sati na veliko platno dašak ljeta donijet će Moje neobično ljeto s Tess, o neobično zabrinutom dječaku Samu koji jednoga dana na plaži upoznaje neobičnu Tess što će dovesti do neobično sretnog spoja! Tess će predstaviti redatelj Steven Wouterlood i ekipa filma s kojom će mlada publika imati priliku razgovarati nakon projekcije.

     

    Sve informacije o programu, rasporedu i ulaznicama dostupne su na kinokino.hr.