EN HR
  • Festival svjetske književnosti 2014.

    Info

    Početak prikazivanja: 4. - 12. rujan 2014.

    Web stranice

    http://literaturamundi.com/program/

    Drugi Festival svjetske književnosti održava se u Zagrebu od 4. do 12. rujna 2014. Svakodnevno će imati više programa: središnji program Razotkrivanje u 19 sati, u kojem će vodeći hrvatski urednici i novinari razgovarati s piscima, okrugli stol, na kojem će više pisaca razgovarati o aktualnim temama poput politike i književnosti, građanskog rata i književnosti, 25. godišnjice smrti Danila Kiša i brojne druge.

    Osim dva programa poznata s prošlogodišnjeg Festivala uvodimo i dva nova: Pisac i njegov čitatelj – program u kojem uz pisca sudjeluje i urednik ili prevoditelj, njegov prvi i najvažniji čitatelj, te Književnu matineju za srednjoškolce i gimnazijalce, na kojoj će učenici triju zagrebačkih gimnazija, Pete, Prve i Desete, predstaviti suvremene hrvatske autore koje su sami izabrali te koji će im biti izborna lektira. Riječ je o Renatu Baretiću, Slavenki Drakulić i Igoru Štiksu.

    Ovogodišnji Festival, osim u kinu Europa, održava se i u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i Galeriji 'Josip Račić'. Sva događanja imaju simultani prijevod i besplatni ulaz.