EN HR
  • Svaki dan otkrivam 3

    Info

    Trajanje: 60'
    Uzrast: 7+

    Sinopsis

    Pet filmova kratkog metra namijenjenih uzrastu 7+ povest će nas u zabavne potrage koje će otkriti bogatstvo i ljepotu u drugima, ali i u nama samima. Interaktivna projekcija bit će popraćena razgovorom o emocijama koje odgledani filmovi izazivaju u malim gledateljima. Razgovor će voditi članovi i članice nezavisne umjetničke inicijative BoliMe koju čine profesorica Marina Vitković, glumac Adrian Pezdirc, redateljica Judita Gamulin i dizajnerica Draga Komparak.

    BINARNA ZVIJEZDA, r. Mira-Belle Rose Bryld, Danska, 2017., 12'

    Djevojčica Luna pokušava izgraditi svemirsku raketu kako bi pobjegla od problematičnog odnosa sa svojom majkom Stellom koja pokušava uspjeti kao glazbenica. Ako Stella želi biti zvijezda, možda Luna može postati astronautkinja!

    GEMMA, r. Cristopher Stauffer, SAD, 2016., 6'

    Dvije sestre Izzy i Anya krate besanu noć uz priču za laku noć o izvanzemaljki Gemmi čiji se svemirski brod sruši na Zemlju, a njezin dolazak zauvijek promijeni život jedne obitelji.

    SCRAP DOLLS, r. Aude Cuenod, SAD, 2017., 14'

    Na istočnoj strani Detroita Jason koji tuguje zbog gubitka najbolje prijateljice Flore susreće umjetnika koji izrađuje umjetničke objekte od napuštenih predmeta. Mogu li jedan drugoga naučiti kako savladati svoje strahove?

    SUBOTNJE KINO, r.  Mamadou Dia, Senegal/SAD, 2016., 11'

    U gradiću na sjeveru Senegala, dva mlada filmofila Baba i Sembene očajnički žele vidjeti film na velikom platnu prije nego što se jedino lokalno kino zatvori. Smisle plan kako namaknuti novac za ulaznice.

    ZORA, r. Krasimir Gančev, Hrvatska, 2017., 15'

    Zora je talentirana gimnastičarka kojoj je pomalo dosta napornih audicija, treninga i šljokica. Njezin brat Dinko glavna joj je podrška, iako ga više zanima fizika nego „glupi sport“. U njezin život ulazi nova ljubav – nogomet. Svi je traže da izabere jedno ili drugo, no ona bira oboje – nogomet i gimnastiku!