EN HR
  • U procvatu

    Grzeli nateli dgeebi

    Info

    Redatelj: Nana Ekvtimishvili, Simon Groß
    Scenarist: Nana Ekvtimishvili
    Produkcijska kuća: Indiz Film UG, Arizona Productions, Polare film LLC
    Direktor fotografije: Oleg Mutu
    Montaža: Stefan Stabenow
    Glazba: Simon Groß
    Glumci: Lika Babluani, Mariam Bokeria, Zurab Gogaladze

    Zemlja: Gruzija, Njemačka, Francuska
    Godina: 2013.
    Trajanje: 102 minute

    Sinopsis

    Rane su devedesete u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, zemlje koja je upravo stekla nezavisnost nakon raspada Sovjetskog Saveza. Država se suočava s nasiljem, ratom na obali Crnog mora (u Abhaziji) i fenomenom osobne osvete u ime pravde koja je kao kuga zahvatila društvo. Život tek počinje za Eku i Natiu, nerazdvojne četrnaestogodišnjakinje, prijateljice u svim situacijama: na ulici, u školi, društvu i obitelji. Život jednostavno teče, iako se djevojke već susreću s dominacijom muškaraca, ranim brakom i ljubavnim razočaranjem.

    Nagrade i festivali

    Berlin International Film Festival 2013 – nagrada C.I.C.A.E.
    Sarajevo Film Festival 2013 – Srce Sarajeva za najbolji film, Srce Sarajeva za najbolju glumicu (Lika Babluani i Mariam Bokeria), nagrada C.I.C.A.E.
    Hong Kong International Film Festival 2013 – nagrada FIPRESCI, nagrada Golden Firebird

    Životopis redatelja

    Nana Ekvtimishvili studirala je dramaturgiju u Filmskoj školi u Potsdam-Babeelsbergu. Godine 2011. režirala je kratki film 'Čekajući mamu'. Osnovala je produkcijsku kuću Polare Film. Inspiriran njenim sjećanjima iz djetinjstva, film 'U procvatu' njen je dugometražni debi.
    Simon Groß studirao je režiju u minhenskoj filmskoj školi. Nakon što je režirao nekoliko kratkometražnih filmova, godine 2006. snimio je prvi dugometražni film 'Fatamorgana'. Osnovao je vlastite produkcijske kuće u Njemačkoj i Gruziji. 'U procvatu' njegov je drugi dugometražni film.