EN HR
  • Usvajanje odobreno

    Couleur de peau: miel / animirani / titl

    Info

    Redatelj: Laurent Boileau, Jung
    Scenarist: Laurent Boileau, Jung
    Producent: Thomas Schmitt
    Produkcijska kuća: Mosaique Films, Artémis Productions, France 3 Cinéma
    Direktor fotografije: Remon Fromont
    Montaža: Ewin Ryckaert
    Glazba: Siegfried Canto, Little Comet

    Zemlja: Francuska, Belgija
    Godina: 2012.
    Trajanje: 74 minute
    Uzrast: 10+
    Početak prikazivanja: 20. ožujak 2014.

    Sinopsis

    'Usvajanje odobreno' snažna je, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata. Junga, kojemu je sada 47 godina, policija je pronašla na ulicama Seula kada je imao 5 godina, nakon čega ga je usvojila belgijska obitelj. Nakon mnogo godina odlučio se prvi put vratiti u Seul kako bi još jednom udahnuo zrak svoje zemlje i pokušao pronaći biološku majku. Pratimo njegovo putovanje pomirenja sa svojim korijenima koje ga tjera da se ponovno, u animaciji, prisjeti djeteta kakvo je nekada bio.

    Namijenjeno uzrastu 10+.

    Nagrade i festivali

    Animafest 2013. - Grand Prix i Nagrada publike
    Annecy 2013. - Nagrada publike i Nagrada UNICEF-a za promicanje dječjih prava

    Životopis redatelja

    Laurent Boileau deset je godina radio kao glavni snimatelj, a zatim glavni montažer na brojnim dokumentarnim filmovima. Strast prema stripovima i, općenitije, prema grafičkoj umjetnosti rezultirala je nekolicinom filmova o devetoj umjetnosti. Za 20. obljetnicu pada Berlinskog zida napravio je animiranu seriju za RTBF i curiosphere.tv. Osim režije, bavi se kronikom stripa na portalu actuabd.com te animiranim stripom na stranici France Télévisions.

    Junga (1965, Seoul) je 1971. godine usvojila jedna belgijska obitelj. Uzeo je ime Jung Henin. Nakon studija crtanja na akademiji Škole za umjetnost u Bruxellesu počeo je ilustrirati kratke članke za Spirou i Tintin. Prve je knjige objavio 1991. godine, a 2006. objavio je 'Couleur de Peau: Miel', autobiografski prikaz u crno-bijeloj tehnici za ediciju Soleil.

    Usvajanje odobreno - trailer from Hulahop on Vimeo.