EN HR
  • Život je lakši zatvorenih očiju

    Vivir es fácil con los ojos cerrados

    Info

    Redatelj: David Trueba
    Scenarist: David Trueba
    Producent: Cristina Huete
    Produkcijska kuća: FernandoTrueba Producciones Cinematográficas
    Direktor fotografije: Daniel Vilar
    Montaža: Marta Velasco
    Glumci: Natalia de Molina, Javier Cámara, Francesc Colome

    Zemlja: Španjolska
    Godina: 2013.
    Trajanje: 103'

    Sinopsis

    Godina je 1966. Usamljeni profesor engleskog jezika Antonio zaluđeni je obožavatelj Beatlesa. Kad saznaje da John Lennon dolazi u Almeriju na snimanje filma, Antonio sjeda u auto i kreće na put kako bi upoznao svog idola. Putem skuplja dvoje autostopera - trudnu djevojku Belén i tinejdžera Juanja koji je pobjegao od strogog oca. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov je stih iz pjesme 'Strawberry Fields Forever' koju je Lennon napisao dok je u Almeriji snimao film 'Kako sam dobio rat'.

    'Život je lakši zatvorenih očiju' osvojio je čak šest prestižnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, redatelja i originalni scenarij. Osim filmom, David Trueba bavi se pisanjem i novinarstvom. Autor je brojnih bestselera od kojih su dva prevedena i na hrvatski.

    Životopis redatelja

    David Trueba, španjolski redatelj, scenarist, glumac, novinar i pisac rođen je 1969. u Madridu. Najmlađi je sin madridske obitelji s osmero djece, među kojima je i Fernando Trueba, dobitnik Oscara u kategorijiza najbolji strani film 'Belle Époque' iz 1993. Autor je brojnih bestselera od kojih su dva prevedena i na hrvatski.