EN HR
  • 14.listopad

    Projekcije hit-predstave 'Frankenstein'

    Noć vještica u kinu Europa uz Frankesteina Dannyja Boylea!


    U Noći vještica s londonskih kazališnih dasaka u naše kino stiže najpoznatije svjetsko književno, filmsko i kazališno čudovište! Superuspješna produkcija londonskog Nacionalnog teatraFrankenstein, u režiji kultnog britanskog filmaša Dannyja Boylea na programu je 31. listopada i 1. studenoga u 20 sati.



     

    Djetinjasta u svojoj nevinosti, ali groteskna po formi, Frankensteinova zbunjujuća kreacija puštena je u svijet. Susrećući se s okrutnošću na svakom koraku, naše Biće bez prijatelja, sve više očajno i osvetoljubivo, odlučuje pronaći svog tvorca i s njim sklopiti stravičan sporazum. Važne dvojbe oko pitanja znanstvene odgovornosti, očinskog zanemarivanja, kognitivnog razvoja i prirode dobra i zla utjelovljene su u ovoj napetoj i duboko uznemirujućoj klasičnoj gotičkoj priči.

     

    U naslovnim ulogama ekscentričnog znanstvenika Victora Frankensteina i njegove zastrašujuće kreacije glume vrhunski britanski kazališni i filmski glumci Benedict Cumberbatch i Jonny Lee Miller koji su za uloge u ovoj predstavi nagrađeni najznačajnijom britanskom kazališnom nagradom Olivier u kategoriji najbolje muške uloge.

    Originalnu glazbu Frankensteina potpisuje britanski elektronički duo Radio UNDERWORLD koji s Boyleom surađuje već dvadeset godina, a među recentnim zajedničkim pothvatima bila je ceremonija otvorenja Olimpijskih igara u Londonu.

     

    Boyleov Frankenstein jedna od najrasprodanijih predstava Londonskog nacionalnog teatra, a u sklopu programa NT Live dosad ju je pogledalo pola milijuna gledatelja diljem svijeta. Ponosni je vlasnik čak pet (od ukupno pet) zvjezdica magazina The Times te po četiri zvjezdice Guardiana i Time Outa koji ga je nazvao je čudovišnim hitom.

     

    Projekcija kazališne predstave Frankenstein, odnosno sadržaja iz programa National Theatre Live velika je novost u ponudi kina Europa. Time se kino Europa priključuje trendu prisutnom u komercijalnim i nezavisnim kinima diljem svijeta, koja osim standardnog filmskog programa u svoje ponude uključuju i tzv. drugačije sadržaje, prijenose uživo iz najznačajnijih svjetskih opernih i kazališnih kuća.

     

    After party projekcije je na Twilight Halloweenu u Jabuci! Sa kupljenom ulaznicom, u petak 31.10. i u subotu 1.11., dobivate besplatan ulaz u klub Jabuka!

     

    Cijena ulaznice iznosi 60 kuna, za učenike, studente i umirovljenike 50 kuna, a mogu se kupiti na blagajni kina.

    U obje projekcije prikazujemo verziju predstave u kojoj naslovnu ulogu Dr. Frankensteina glumi Benedict Cumberbatch, a čudovište glumi Jonny Lee Miller.