EN HR
  • Skriveno - otkriveno

    Revija dokumentarnih hitova godine

    Info

    Početak prikazivanja: 19. travanj - 6. svibanj 2015.

    Revija dokumentarnih hitova 'Skriveno–otkriveno' počinje u Zagrebu 19. travnja, a filmove ćete moći pogledati u kinu Europa i Dokukinu Kic s mogućnosti kupnje posebnih paketa ulaznica za sva tri filma. Nakon Zagreba, filmove će vidjeti publika u 30-tak hrvatskih gradova.

    Hrvatskom premijerom, upravo Oscarom ovjenčanog dokumentarca 'Citizenfour' Laure Poitras, koja će se održati 19. travnja u kinu Europa u Zagrebu, službeno će biti otvorena Revija dokumentarnih hitova godine 'Skriveno-otkriveno', koju će ugostiti više od 30 kina u Hrvatskoj. 'Citizenfour' će hrvatskoj publici premijerno predstaviti MAMA Zagreb, Centar za mirovne studije i WHW – organizacije koje se intenzivno bave pitanjima slobode u informacijskom društvu, zviždačima i hakerima ili novim spojevima umjetnosti i aktivizma. S nekim od aktera filma i članova ekipe ove su organizacije inače surađivale.

    Društvo će mu praviti još dva velika dokumentarca, 'U podrumu' ('Im Keller') poznatog austrijskog redatelja Ulricha Seidla, i 'Pogled tišine' ('The Look of Silence'), nova uspješnica Joshue Oppenheimera, redatelja koji je svojim prošlim filmom 'Čin smaknuća' ('The Act of Killing') pomeo svjetsku dokumentarnu scenu.

    Hrvatski distributer sva tri filma je Restart.